Vad gör man vid en vårdnadstvist?

Alla vill vi göra vårt bästa, men vad händer när det inte går? Som när man tvingas gå igenom en skilsmässa och barnen plötsligt får två hem? Vem har egentligen rätt till vårdnad om barnen då?

Likt en berg- och dalbana så har livet sina upp- och nedgångar. Det flyter på som det ska, men helt plötsligt kanske något oförutsett inträffar och livet blir istället tråkigt och ledsamt. Men som alla visa människor brukar säga: efter regn kommer solsken. Det blir oftast bättre igen. Livet har sin gång och vi kan inte göra mer än att vårt bästa. Det kan vara så att du och din partner är lyckligt gifta med hus och barn men när åren går så kanske förhållandet blir svårare och till slut så leder det till en skilsmässa.

Ta hjälp vid vårdnadstvist

Det är inte alltid så lätt att göra det rätta när man står mellan flera olika val och inget av dem känns riktigt rätt. Hur gör man i en situation då ens barn hamnar i kläm? När man inte vet hur man ska lösa en svår konflikt så finns det som tur är hjälp att få. Det finns advokatfirmor som arbetar med vårdnadstvister och som mer än gärna hjälper dig. Det tar på dig psykiskt att ha ett så stort ansvar själv. Man ska tänka på alla parter, det ska vara rättvist och ingen ska behöva bli sårad. Barnen, som ni så klart vill ska få det så bra som möjligt, vill bo hos båda föräldrarna. Eller så kanske de bara vill bo hos en förälder men både du och din partner vill ju att era barn ska bo hos er. Det är inte alltid lätt att komma överens om när de ska bo var, och ibland skapas därför svåra konflikter som i värsta fall kan sluta med anmälningar. Det går helt enkelt inte att lösa er emellan. Ni behöver hjälp av en advokatfirma som kan reda ut era problem.

För barnens bästa

Lagen finns av en anledning och det bästa är att följa de regler som finns gällande vårdnad. Beroende på ålder så kan barnen ha rätt att vara med i beslutstagandet och det är många faktorer som spelar roll; vem av er som ska flytta, var barnen ska gå i skolan, vem som kommer ha bäst levnadsstandard och mycket annat. Tänk smart och slipp bråk - ta hjälp av en advokat.

6 Jul 2020