Få hjälp av en advokat vid en misshandel

Har du blivit misshandlad eller står anklagad för att ha utfört en misshandel av någon så är det viktigt att du har bra hjälp från en advokat vid din sida.

Att stå anklagad för misshandel är inte en lätt situation. Vare sig du har gjort det eller inte, så behöver du hjälp vid din sida. Om du är anklagad för en misshandel så har du rätt till en advokat, men det är något som du kan få bekosta själv. Du har rätt att välja en advokat själv och gör du inte det så blir du istället tilldelad en advokat.

Det är otroligt viktigt att få rätt advokat, så därför är det värt att själv önska en. Du bör ha en advokat som vet vad det innebär med anklagan om misshandel. Är du oskyldig kommer de försöka rentvå dig och är du skyldig kommer de hjälpa dig att få ett så kort straff som möjligt.

Önska en advokat vid misshandel

Har du blivit misshandlad är det minst lika viktigt att du får rätt hjälp. Du behöver en advokat som stödjer dig under rättsprocessen. Som är med och hjälper dig att föra din talan. Du har rätt att själv begära en försvarsadvokat åt dig. Det är otroligt viktigt att du väljer en som kan sin sak och vet vad för typ av frågor som ska tas upp vid grov misshandel.

I Sverige har alla rätt till en advokat. Om du har blivit utsatt för ett brott som kan leda till ett fängelsestraff för den misstänkte, så behöver du inte betala för någonting. Staten står då för advokaten du använder dig av trots att du väljer den själv. Är du inte nöjd med din försvarsadvokat så har du alltid rätt att byta till en annan.

20 Feb 2024