Advokat Borlänge - välj rätt försvarare

Är du misstänkt för ett brott? Det finns all anledning att som misstänkt för ett brott som kan leda till fängelse se över vilka alternativ man har gällande en offentlig försvarare. En sådan kommer att utses till dig av rätten - men du har även en rätt att själv lämna in en begäran om en advokat i Borlänge som ska hjälpa dig med ditt försvar.

Den möjligheten bör du ta tillvara på. Det är ytterst sällan man ser att rätten avslår en sådan begäran och i och med att du själv också kan välja så kan du hitta en advokat i Borlänge som du verkligen känner att du kan lita på.

Väljer du att låta rättens utsedda advokat sköta ditt försvar så kan du också hamna i en situation där ni inte kommer överens, där du känner att dina åsikter inte tas på allvar och där personkemin er emellan inte alls är där den borde vara. Det är samtliga viktiga ingredienser och faktorer att ta hänsyn till då man ska välja advokat.

Offentlig försvarare eller målsägarbiträde

En offentlig försvarare är dessutom ingen kostnad för dig som misstänkt: du betalar inte arvodet - det gör staten. Men om du skulle bli fälld för brottet du misstänks för så kommer du att få betala - återigen: till staten - och lägga upp en plan för hur betalningen ska se ut.

Det senare är också anledningen till varför man kan se profilerade advokater dyka upp i samband med uppmärksammade fall. Storleken på plånboken är inte avgörande för vilken advokat man kan anlita som en offentlig försvarare - det är en viktig del av vår svenska rättsprincip.

Samma princip gäller även för ett motsatt scenario där du kanske blivit utsatt för ett brott. Även där har du rätt att välja en advokat i Borlänge som ditt målsägarbiträde och se att kostnaden för dennes arvode täcks av statliga medel. Återigen är rekommendationen att du tar dig tid att välja advokat och att du hittar en person med lång erfarenhet och som du känner tilltro och tillit till.

9 Jun 2023