Jobba som fastighetsjurist

Vet du vad en fastighetsjurist är? Vad kan man behöva en sådan till och vad gör en sådan för någonting? Läs vidare här för att få veta mer om vad det innebär att vara fastighetsjurist.

Om man planerar att utbilda sig till jurist oavsett inriktning så har man antagligen funderat över det ett längre tag. Det är nog inte något som bara dyker upp en dag i huvudet utan det är nog mer av en dröm som många haft sedan de var barn eller i alla fall tidig tonår. Som jurist kan du arbeta inom många olika områden. Du kan så att säga välja att specialisera dig inom ett visst typ av område inom juridiken att arbeta med. Ett jobb som företagsjurist innebär ett varierat arbete, även fast man specialiserat sig inom just fastigheter. Läs vidare för att få veta mer om jobbet som fastighetsjurist

Varierat arbete

Det är ett ganska så stort och rätt så brett område att jobba inom fastighetsjuridiken. Man får chans att arbeta med både stort och smått. Ofta så kan de hjälpa till med det allra mesta som har någonting med fastigheter att göra, oavsett om det handlar om din tomt ute på landet eller ditt höghus inne i stan. För att ge några vinklar på vad som fastighetsjurister jobbar med för olika saker kommer här några exempel: handel med fastigheter, nyttjanderätt, bostadsrätter och hyresrätter. Men de arbetar även med fall som tomträtt, arrenderätt, entreprenadrätt och miljörätt. Som du ser så finns det massor av olika områden för en jurist inom fastighetsjuridiken. Man behöver inte låsa sig vid bara ett område utan har möjligheter att bredda sina möjligheter. 

Äger du fastigheter?

Det kanske är så att du som läser detta äger fastigheter av något slag, eller kanske är i startgroparna för att köpa din första fastighet. Det kan vara svårt att veta vad man ska sätta för exakt summa när det kommer till hyra eller liknande. I sådana stunder kan en fastighetsjurist vara behjälplig. För att veta exakt vad som ingår i hyran och räkna ut med hjälp av kalkyler och sådant, så kan en jurist inom fastigheter visa vägen för detta. När det kommer till fastighetsrätt kan en jurist hjälpa till med saker som avgiftshöjningar när det gäller hyran. Bor man i en bostadsrätt och det kommer att ske en höjning av hyran, kan en fastighetsjurist vara behjälplig i den förhandlingen för de boende i fastigheten.

3 Jan 2020