En advokat vid din sida

När man står anklagad för brott kan man känna sig förtvivlad och ensam. Men det är man inte, för i Sverige har du turen att ha rätt till en brottmålsadvokat, som står vid din sida hela tiden.

En brottmålsadvokat företräder dig som står anklagad för ett brott. Man blir tilldelad en från staten om man inte har en privat. Med sin advokat kan man känna sig trygg att de är på ens sida. De kommer vara med dig längs hela vägen. Advokaten är med under hela processen och vill man söka skadestånd hjälper de även till med det. En brottmålsadvokat har tystnadsplikt, vilket innebär att den inte får säga något om vad ni pratat om. Brottmålsadvokaten är specialiserad inom just brottmål. Det finns flera bra byråer som arbetar med detta och brinner för sitt jobb. Dessa hittar du genom att söka efter det på internet.

Mer om brottmålsadvokat hittar du här.

Vad krävs för att bli en brottmålsadvokat?

Sveriges lagar är omfattande. Det finns därför flera olika inriktningar, exempelvis brottmålsadvokat. Här är man inriktad på just brott. För att bli en brottmålsadvokat behöver man först genomgå cirka fem år juridisk utbildning och ta juristexamen på universitet. Därefter behöver man även praktisera på en advokatbyrå eller en egen juridisk byrå i minst tre år. Det är aldrig för sent att utbilda sig till advokat, så detta är något man kan göra även i vuxen ålder. Det är ett välbetalt yrke där man snabbt kan hitta jobb. Det krävs dock en hel del för att klara det. 

6 Feb 2021